Lekkere verhalen

Restaurant Touché, Assen

Restaurant Touché, Assen

Eerlijk is eerlijk, het is af en toe goed zoeken naar leuke tentjes in Drenthe, maar met Restaurant Touché kan ik er weer eentje aan mijn iets te korte lijstje toevoegen. Touché is gelegen aan de Markt in Assen, één van de leukste pleintjes in onze hoofdstad mét heerlijke avondzon. Echt een prima zomerse stek! Dit tentje heeft redelijk wat bio en streekproducten op de kaart, zoals Little Blue Star van biologische kaasmakerij De Kruidenwei uit Nooitgedacht, dus alleen daarom al het aanbevelen waard.

Die blauwschimmel geitenkaas vond ik terug in mijn trio van geitenkaas, waarvan ook de lolly van kaas en bietjes het vermelden waard is. Ik ben een kaasmonster, dus prima entree. De kaart heeft ook twee serieuze vega gerechten. Hulde! De tijd dat je veggies met wat mozzarella en tomaten kon afschepen ligt jaren achter ons. Toch lijkt het voor veel koks nog steeds een straf om met alleen groenten te koken. Bij Touche kun je als veggie echter kiezen uit een heuse vega paella of een vegetarische stoof van vergeten groenten uit Drenthe. Twee gerechten dus! Hoewel ik zelf geen fulltime veggie ben - meer een biotariër of iets van die strekking - ging ik voor het laatste gerecht. Prima, maar geen haute cuisine. Nu had ik dat ook niet verwacht, maar het had best wat spannender gemogen. Want zo vergeten is romanesco toch ook weer niet?

Maar what the hell! De zon scheen, de bediening was uiterst vriendelijk, de rosé vloeide rijkelijk, er wachtte mij nog een kaastoet met een "10 years old" en ik kreeg mijn laatste kop koffie van het huis. "Voor de gezelligheid!" Kijk, ik zei het je toch? Fijne tent!