Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Di Filippo Rosso Di Montefalco DOC BIO
Di Filippo Rosso Di Montefalco DOC is een elegante wijn. Licht van structuur, medium body. Geurt licht kruidig en naar rode bessen. In de smaak ook hints van rode bes. Dit is een subtiele wijn, keurig gemaakt door de mensen van Di Filippo die bekend staan om hun kwaliteitswijnen. Lekker bij rood vlees, ham, salami en harde kazen.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Nieuw | Nieuw |
---|---|
Jaartal | 2015 |
Productiewijze | Biologisch |
Alcoholpercentage | 14% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 15 - 17 graden |
Druivensoort | Barbera, Sagrantino, Sangiovese |
Lekker bij | koude ham, rood vlees, harde kazen |
---|---|
Biologisch sinds | 1994 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Umbrië |
Classificatie | Monferrato Rosso D.O.C. |
Wijnhuis | Di Filippo Azienda Agraria |
Gegevens
Meer over deze wijn
Di Filippo Rosso Di Montefalco DOC is een blend van Sangiovese 60%, Barbera 30% en Sagrantino 10%. De stokken staan aangeplant op heuvels met kalkhoudende kleibodems. Dat maakt dat deze wijn licht en elegant is, temeer omdat de wijn op RVS wordt opgevoed. Er komt geen houtrijping aan te pas.
De wijngaarden van Di Filippo liggen in Umbrië, een regio precies in het midden van Italië. Het is een groene streek, met zacht gloeiende heuvels en veel wijnbouw en olijventeelt. Umbrië wordt wel het groene hart van Italië genoemd. Daar past deze biowijn mooi bij!

Over het wijnhuis
Di Filippo werkt op biologische en biologisch-dynamische wijze. Hun wijnen zijn echter 'enkel' bio-gecertificeerd, het Demeter keurmerk voor biodynamische landbouw gebruiken ze niet op hun flessen, maar dus wel in de wijngaarden.
Di Filippo is ervan overtuigd dat druiven van hoge kwaliteit alleen kunnen worden geproduceerd door zorgvuldig te werken en door respect te tonen voor de bodem en te werken met het ritme van de natuur. De filosofie van Di Filippo is eigenlijk heel eenvoudig: alleen druiven van goede kwaliteit produceren uitstekende wijnen.