Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Diwald Zweigelt BIO
Naast de witte Grűner Veltliner hebben de Oostenrijkers nog iets moois in de aanbieding: de rode Zweigelt. Hans Diwald uit Wagram maakt er deze lichte, fruitige wijn van. Wijnjournalist Nicolaas Klei over deze wijn: “Vol vrolijk fruit, kruiden, specerijen en de pittige, ietwat rokerige geur van een hele mooie herfstdag in een Indian summerbos. Koelen. Jong drinken, veel drinken!” Wij zijn het helemaal met hem eens.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2016 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 13% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Schroefdop |
Serveertemperatuur | 16 - 18 graden |
Druivensoort | Zweigelt |
Lekker bij | Cantharellen, vlees, lichtgekruide gerechten, risotto |
---|---|
Biologisch sinds | 1980 |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
Land van herkomst | Oostenrijk |
Regio | Wagram |
Classificatie | Qualitätswein |
Wijnhuis | Weingut Diwald |
Gegevens
Meer over deze wijn
Deze biologische Zweigelt is een fruitbom. Een fluwelige rode wijn waarin je bessen en kersen proeft. Een prima rode wijn voor wie niet van straffe, tanninerijke rode wijnen houdt. Volgens de maker smaakt ‘ie prima bij cantharellen, maar hij gaat ook zeker samen met vlees en lichtgekruide gerechten. Of probeer hem eens bij risotto. Ook lekker.
Wars van grootschaligheid en met oog voor alles wat leeft in en rond de wijngaard maakt dit familiebedrijf haar wijnen. Hun adagium is “less is more”: ze voegen geen gist toe en gebruiken geen chemische middelen op hun terrein. Het resulteert in authentieke, eerlijke biologische wijnen die een perfecte uitdrukking zijn van de grond waar ze tot stand zijn gekomen.

Over het wijnhuis en de streek
Tot de pioniers van de Oostenrijkse biowijnbouw in het algemeen - en die van Wagram in het bijzonder - rekent iedereen Hans Diwald. Het familiebedrijf heeft 10 ha wijngaarden en 25 ha landbouwgrond. Diwald ontmoette in de jaren zeventig een bioboer in Tirol en besloot zijn bedrijf ook naar bio om te zetten. In 1980 was de omschakeling een feit. De bio-aanpak van Diwald vervult heden ten dage een voorbeeldfunctie.
De wijngaarden van Diwald liggen in Wagram, tussen Wenen en Krems. Tachtig procent van de wijngaarden is gelegen op lössgronden en twintig procent op zogenaamde rode “Schotter” (gesteente).
De druiven
Wijnland Oostenrijk is weer helemaal terug van weggeweest. Op het front van de witte wijn met de alom bejubelde Grűner Veltliner en op het vlak van rood met de Zweigelt. Deze druif is vernoemd naar haar vader, de Oostenrijker Fritz Zweigelt.
Hij kruiste twee blauwe druiven met elkaar, namelijk de St. Laurent en de Blaufränkisch, en vernoemde de nieuw ontstane druif naar zichzelf. In Oostenrijk hebben ze meer namen voor deze druif. Hij wordt ook wel Blauer Zweigelt, Zweigeltrebe of Rotburger genoemd. De soepele Zweigelt wijnen kunnen wel eens de volgende Oostenrijkse hit worden.
