Domaine Begude

Domaine Begude
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

3 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

3 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren

Makers van zogenoemde “cool climate” wijnen. Dat moet bewuste wijnliefhebbers als muziek in de oren klinken, een koel klimaat. Het eeuwenoude domein ligt aan de voet van de Pyreneeën in de Limoux regio van de Languedoc op een plek waar al sinds de 16e eeuw wijnbouw plaatsvindt.

Een internationaal wijnteam maakt bijzondere wijnen die zelfs de grootste critici, waaronder niemand minder dan Jancis Robinson, kan bekoren. Doordat de wijngaarden relatief hoog liggen daalt de temperatuur ’s nachts fors ten opzichte van overdag. Dit levert enorm rijpe druiven op met mooie zuren. Het gros van de aanplant bestaat uit Chardonnay en Pinot Noir, aangevuld met wat Sauvignon en Chenin Blanc.

Vinificatie en botteling van de wijn gebeurd allemaal op het, biologische beheerde, wijngoed. Domaine Begude beschikt over 14 roestvrijstalen tanks en men gebruikt vaten van Frans eiken voor de Chardonnay AOC Limoux wijnen, waarvan je er eentje hieronder vindt. De wijnen zijn modern. Eerder in de Nieuwe Wereldstijl, dan in Franse stijl. Niet zo gek met wijnmakers die in Australië en Nieuw-Zeeland hebben gewerkt.