Een lekker kerstpakket of relatiegeschenk? Bestel online of neem contact op!

Wijnen

Giol La Perla Frizzante Bianco BIO

Semi-sparkling. Een wijn met een licht bubbeltje dus. Dat is aangenaam, want gewone bubbels willen wel eens flink vullen. Dit is eigenlijk gewoon een witte wijn en een sprankeling. Lekker verfrissend, goed als licht aperitief en lekker bij zachte frisse kazen en schaaldieren. Geurt naar witte bloesem en hooi. Pas op, deze fles is zo leeg....

6.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 11%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Druivensoort Glera, Verduzzo , Tai
Kenmerken
Lekker bij Makkelijk drinkbaar, lekker bij eigenlijk alles, vooral pasta's.
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Semi-sparkling, de Italianen zijn er dol op. Hier kiezen we toch vaak voor gewone bubbels, maar dit is echt superlekker bij schaal- en schelpdieren. De subtiele mouse past mooi bij het zacht-ziltige van schaaldieren. Ook bijzonder goed als voorafje.  

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Merlot. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol La Perla Frizzante Bianco BIO
Sterren