Wijnen

Stellar Heaven on Earth BIO

Heaven on Earth. Een betere naam had dit kleine flesje geluk niet kunnen krijgen. Amberkleurig en goudeerlijk, want niet alleen bio, maar ook nog eens fairtrade. De Afrikaanse wijnmakers laten de druiven op stro en rooibosthee indrogen, om zodoende sterk geconcentreerde druiven te krijgen.

7.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal geen jaartal
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 11%
Flesinhoud 375 ml
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Muscat
Lekker bij Dessert!
Land van herkomst Zuid-Afrika
Regio West Kaap
Geschikt voor veganisten? Ja
Wijnhuis Stellar Organics

Gegevens

Meer over deze wijn

Zoete witte wijn? Dat is toch voor mensen die eigenlijk geen wijn lusten? Zou je denken, maar waag het niet om ijsblokjes in deze hemelse drank te gooien! Doodzonde! Dit hebben de Goden zelf gemaakt; dit is dessertwijn om te koesteren. Daar moet je van genieten. Niet voor niets wordt deze dessertwijn al jaren als hemels ervaren door Nicolaas Klei en Harold Hamersma.

Over het wijnhuis

Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd. Vooral dat laatste springt in het oog, want zoveel fairtrade wijn is er nog steeds niet. Het is een privaat bedrijf dat deels in handen is van de werknemers. Zij bezitten samen 50% van Stellar Agri (een fruitbedrijf) en 26% van de wijnkelder.

Het bedrijf garandeert een minimuminkomen voor de ‘werkers’ en zorg verder voor onderwijs en trainingen en zelfs voor woon- en leefruimte. Ieder gezin heeft verder een laptop gekregen waarmee ze ook computercursussen kunnen volgen.

De druiven en de streek

Amberkleurig en goudeerlijk, want niet alleen bio, maar ook nog eens fairtrade. De Afrikaanse wijnmakers laten de druiven op stro en rooibosthee indrogen, om zodoende sterk geconcentreerde druiven te krijgen. In Zuid-Afrika doen ze dat anders. Daar laten de druiven rotten, edele rotting welteverstaan, waarna de druiven ook sterk geconcentreerd worden. Dan klinkt “op een bedje van stro en rooibosthee” wellicht toch een stukje smakelijker…

En smakelijk is het, deze Heaven on Earth! Werkelijk waar hemels spul. Hij geurt intens naar abrikozen en is mooi van kleur. Ideaal om als dessertwijn te schenken. Dit is zoet zonder ordinair te zijn. Niet vol vet, eerder licht. Voor een zoete wijn dan.

Reviews

Stellar Heaven on Earth BIO
Sterren