Wijnen

Lunaria Coste di Moro Montepulciano BIO

Lunaria Coste di Moro Montepulciano. Dat is een hele mond vol en zo smaakt hij ook: krachtig, rijk, vol en kruidig. Een biodynamische wijn met een rond, zoet mondgevoel. Een wijn met diepgang ook, veel fruit en een mooie balans tussen zachte bitters en zuren. De wijn krijgt een klein beetje houtopvoeding en de schil-inweking duurt 25 dagen. Hierdoor ontstaat een diepe, geconcentreerde wijn.

9.29
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Kenmerken
Druivensoort Montepulciano
Lekker bij rijke pasta- en wildschotels en vlees met (zoetige) sauzen
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Lunaria Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Deze wijn is rijk en vol. Het zoet in deze wijn maakt hem zeer geschikt bij vlees met sauzen. Ook bij rijke pasta's doet hij het erg goed evenals bij wildschotels en andere rijke gerechten..

Het knappe van deze wijn is dat hij een prachtige balans heeft tussen zoet en zuur. Dat is een waar handelsmerk van dit wijnhuis. Ze weten de perfecte balans te bereiken en daarmee leveren ze pareltjes van wijnen af. De wijnen zijn niet zoet, maar wekken de suggéstie van zoet.

Over het wijnhuis

Lunaria Orsogna Coste di Moro Montepulciano is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog een stapje verder dan hun "gewone" biologische collega's en beschouwen hun wijngaard als een onderdeel van de kosmos. Dat klinkt voor sommigen misschien wat zweverig of onwerkelijk, maar het levert zonder twijfel mooie wijnen op.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Biodynamische wijnen

Biodynamische wijnbouw past de landbouwmethoden van Steiner toe in de wijngaard. Er worden diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Zo wordt er ook bij Lunaria gewerkt met kruiden tussen de wijnranken die dienen als groenbemester, maar die tegelijkertijd ook natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken. Zo doet de natuur haar werk en wordt de wijngaard inderdaad onderdeel van de natuur, ja, zelfs van de kosmos....

Reviews

Lunaria Coste di Moro Montepulciano BIO
Sterren