Wijnen

Lunaria Ruminat Primitivo BIO

Lunaria blijft uitbreiden, deze keer met een Primitivo. En daar zijn we blij mee! De Lunaria Ruminat Primitivo is een heerlijke rode wijn zoals we die kennen van dit wijnhuis: perfecte balans tussen fruit en zuren. In dit geval bol van braam en zwarte bes. Zwoel. Afgewerkt met wat mederane kruiden. Een heerlijke sappige wijn!

9.29
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 14%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Kenmerken
Druivensoort Primitivo
Lekker bij pasta met gegrilde groenten, rood vlees, BBQ
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Deze wijn is geschikt voor veganisten.
Wijnhuis Lunaria Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

Primitivo is een populaire druif. En terecht! Primitivo's zijn rijke, diepe wijnen met diepdonker fruit en vaak veel tannines, maar dat laatste is nu juist wat deze Primitivo niet heeft. Nergens stroeve tannines, maar wel die fruitige kant van de Primitivo. Het is precies hoe wij Lunaria kennen. Geen wijnhuis lijkt beter in staat om de fruitige kanten op te zoeken. Deze wijn heeft een perfecte balans tussen fruit en zuren en geen spatje stroeve tannine. 

Lekker bij rood vlees of een bordje pasta met gegrilde groenten. 

Over het wijnhuis

Lunaria Ruminat Primivo is een biodynamische wijn uit de Abruzzen, Italië. Biologisch-dynamische wijnbouwers gaan nog een stapje verder dan hun "gewone" biologische collega's en beschouwen hun wijngaard als een onderdeel van de kosmos. Dat klinkt voor sommigen misschien wat zweverig of onwerkelijk, maar het levert zonder twijfel mooie wijnen op.

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Biodynamische wijnen

Biodynamische wijnbouw past de landbouwmethoden van Steiner toe in de wijngaard. Er worden diverse preparaten gebruikt om de bodem en planten te voeden en er wordt rekening gehouden met de stand van de planeten bij bepaalde werkzaamheden in de wijngaard. Ook het leven in en om de wijngaard krijgt extra veel aandacht.

Zo wordt er ook bij Lunaria gewerkt met kruiden tussen de wijnranken die dienen als groenbemester, maar die tegelijkertijd ook natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aantrekken. Zo doet de natuur haar werk en wordt de wijngaard inderdaad onderdeel van de natuur, ja, zelfs van de kosmos....

Reviews

Lunaria Ruminat Primitivo BIO
Sterren