Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Osoti olijfolie extra vergine BIO
Osoti maakt fantastische Rioja's, maar vader en zoon doen meer. Naast hun wijngaard hebben ze ook een olijfgaard en daaruit komt deze heerlijk zachte olijfolie. Koudgeperst, dus niet geschikt om mee te bakken, maar des te geschikter voor salades, dressings en om in te dippen. Prachtig groen van kleur met aroma's van appel en gras. De Arbequina olijven bevatten zeer weinig zuur, vandaar de uiterst zachte smaak.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Productiewijze | Biologisch |
---|---|
Flesinhoud | 500 ml |
Afsluiter | Schroefdop |
Lekker bij | salades en dippen met wat brood |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
---|---|
Land van herkomst | Spanje |
Regio | Rioja |
Gegevens
Meer over deze olijfolie
Ik proefde deze olie op een wijnbeurs. Vader Osoti spreekt geen woord Engels maar wees me vriendelijk doch dringend op het schaaltje met de groene vloeistof. Met zijn handen gebaarde hij dat ik moest proeven. "Good! Good! Heh?" Hij bleek toch een beetje Engels te spreken. Ik moest hem gelijk geven. Prachtige olijfolie.
Zoon Osoti spreekt wel zijn talen en legde me uit dat ze olijven groen oogsten en direct persen. Hun Arbequina olijven bevatten heel weinig zuren, maar moeten in zijn beleving niet té rijp worden. Een paar onrijpe exemplaren komt de groenige smaak alleen maar ten goede is zijn overtuiging. Net als bij de wijnen zoeken hij en zijn vader ook bij de olijfolie naar de ultieme smaak en kwaliteit. Waar je bij andere olijfolie wel eens zo'n scherpe nasmaak treft heeft hun olie dat totaal niet. En daar zijn ze, terecht, trots op.


Over de olijfgaard
Osoti ligt in het zuidelijke deel van Navarra (Andosilla). Het gaat hier om één van de zes gemeentes die bij de Rioja-Baja horen terwijl ze geografisch in Navarra liggen. Deze kleine regio heeft eigenlijk altijd al Rioja geproduceerd. Vanwege het hoge percentage kalk komen hier de meest verfijnde wijnen van het hele gebied vandaan