Wijnen

Osoti Rioja Crianza BIO

Winnaar Goud Bioweinpreis 2016! - Osoti Rioja Crianza is een krachtige, volle en elegante wijn. Zeer compleet met een neus van chocolade, laurier, braam en kers. In het smaakpallet pruim en een beetje anijs. Zachte tannines en frisheid. Biologische Rioja uit de hogere klasse. Een zeer mooie wijn voor een goed diner.

11.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 13,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Kenmerken
Druivensoort Garnacha, Tempranillo
Lekker bij rood vlees en kaas
Land van herkomst Spanje
Regio Rioja
Wijnhuis Osoti

Gegevens

Meer over deze wijn

De biologische Rioja van Osoti is zoals gezegd een goede begeleider bij een goed diner met rood vlees. Kan ook worden geschonken bij kazen, want heeft voldoende pit om overeind te blijven.

De schilinweking duurt 20 dagen en de fermentatie geschiedt gedurende 10 dagen bij een temperatuur van 25 graden. Daarna rijpt de wijn 12 maanden op nieuw en oud Frans eikenhout. De wijn kan gerust 5 tot 7 jaar worden bewaard.

Over het wijnhuis

Osoti ligt in het zuidelijke deel van Navarra (Andosilla). Het gaat hier om één van de zes gemeentes die bij de Rioja-Baja horen terwijl ze geografisch in Navarra liggen. Deze kleine regio heeft eigenlijk altijd al Rioja geproduceerd. Vanwege het hoge percentage kalk komen hier de meest verfijnde wijnen van het hele gebied vandaan

35 hectare van de wijngaard is beplant met Tempranillo en Garnacha, 6 ha met Mazuelo. De wijnstokken van de Tempranillo zijn 20 jaar oud, van de Garnacha 25 jaar en die van de Mazuelo 10 jaar oud.

Reviews

Osoti Rioja Crianza BIO
Sterren