Wijnen

Palacio de Canedo Reserva BIO

Het pronkstuk van Prada a Tope is deze Palacio de Canedo Reserva. Het is één van de topwijnen van het wijngoed. Hij heeft 14 maanden mogen rijpen op eikenhouten vaten en daarna nog eens 24 maanden op fles. Het resultaat is een rijke, rijpe wijn met een waarlijk prachtige neus! Reken op zachte tannines, vanille, rijp rood fruit en tonen van tabak en zoethout. De wijn heeft een prima balans tussen kracht en finesse: hij komt fris binnen en waaiert vervolgens breed uit om dan weer fruitig te eindigen. Lange afdronk!

18.95
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Nieuw Nieuw
Jaartal 2011
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Kenmerken
Druivensoort Mencía
Keurmerk(en) EU Keurmerk, SHC Agricultura Ecologica
Land van herkomst Spanje
Regio Bierzo
Wijnhuis Prada a Tope

Gegevens

Meer over deze wijn

Een wijn als Palacio de Canedo Reserva schreeuwt om een mooie maaltijd. Prachtig bij wild, rijpe kazen en rood vlees. Hij zal je gasten verrassen, want wijn van Mencía-druiven is niet zo gangbaar, maar daarmee des te opvallender. De combinatie van kracht en finesse komt in de wijn prachtig tot uiting. We kunnen er heel, heel veel woorden aan wijden, maar proef en geloof. Deze wijn is zijn geld meer dan waard.

Prada a Tope bestaat tegenwoordig uit wijngaarden, een moderne wijnkelder, een conservenfabriekje, een hotel en een restaurant. Je kunt er heerlijk tot jezelf komen en genieten van al het moois van de regio. Bierzo, daar ga je zonder twijfel nog meer van horen en te beginnen met de wijnen van Prada!

Over het wijnhuis

Prada a Tope is vernoemd naar de ietwat zonderlinge oprichter Jose Luis Prada Méndez, door iedereen kortweg “Prada” genoemd. Hij was een man met een visie die de potentie van Bierzo, de regio waarin dit wijnhuis is gevestigd, vroeg zag. Bierzo is een wat afgezonderd stukje Spanje. Het ligt ingesloten tussen de bergen in het Noordwesten van Spanje en het was een wat slaperig en in zichzelf gekeerde regio.

Prada zag echter de potentie van het lekkers uit de regio en besloot naar buiten te treden. De man die eerst voor gek werd versleten, werd later als visionair geprezen. Tja, iemand moet de eerste stap zetten!

De druiven en de streek

Tegenwoordig wordt Bierzo als een van de pareltjes van de Spaanse wijnbouw aangeduidt. De superlatieven over deze regio buitelen over elkaar heen en de wijnen van de lokale Mencia en Godello druiven worden meer en meer geprezen door de internationale wijnpers. Anders dan de brede, volle, rijke rode wijnen brengt Bierzo elegante, verfijnde wijnen voort. Het gebied is iets koeler dan de rest van Spanje en dat brengt letterlijk verfrissende wijnen.

De vruchtbare vallei van Bierzo geeft niet alleen mooie wijnen, maar ook kastanjes, honing en een breed pallet aan fruit. Prada besloot niet alleen wijn te gaan maken. Hij stortte zich ook op andere lokale lekkernijen, zoals kastanjes op siroop en boven houtvuur geroosterde paprika’s. In het Palacio de Canedo – de naam die ook op de wijnen prijkt – worden nog steeds op ambachtelijke wijze dezelfde producten bereid.

Reviews

Palacio de Canedo Reserva BIO
Sterren