Wijnen

Pflüger Chardonnay Quarzit BIO

Duitse Chardonnay. Wir lieben es! Pflüger Chardonnay Quarzit geeft je een ronde neus met wit fruit als peer en appel met daaronder wat citrus. Dit is een zeer frisse, tintelchardonnay. Heel anders dan de zonovergoten versies uit Chili en dergelijke. Dit is interessante wijn, elegant en mineraal, vooral in de ellenlange afdronk.

10.75
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch-dynamisch
Alcoholpercentage 12%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Kenmerken
Druivensoort Chardonnay
Land van herkomst Duitsland
Regio Pfalz
Classificatie Qualitätswein
Wijnhuis Weingut Pflüger

Gegevens

Meer over deze wijn

De werkwijze van Weingut Pflüger creëert authentieke wijnen die een expressie zijn van de plek waarvan zij vandaan komen. De wijnen hebben diepgang, complexiteit en mineraliteit, zo ook deze Chardonnay.

Over het wijnhuis

Deze Dürkheim Riesling van Pflüger weerspiegelt de aandacht die Alexander Pflüger geeft aan zijn wijngaard. Hij is een hartstochtelijk voorstander van biodynamische wijnbouw en stelt diversiteit en vitaliteit op de voorgrond in zijn wijngaard en -kelder. De biodynamische werkwijze betekent dat hij werkt met gesloten kringlopen op zijn bedrijf en dus bijvoorbeeld zijn eigen compost produceert.

Verder werkt hij met biodynamische preparaten om de bodem te versterken. Alles wat Alexander doet is gericht op de levendigheid van zijn wijngaard, waarbij zijn bodem het belangrijkste wapen is.

Reviews

Pflüger Chardonnay Quarzit BIO
Sterren