Wijnen

Pinoso Clasico Crianza DO BIO

Dit is veel wijn voor weinig geld. De Pinoso Clasico Crianza DO is als een warm rood, kamerbreed tapijt van rijpe bessen. Een dikke laag fruit met precies de juiste hoeveelheid hout, kruidigheid en rokerigheid die je wenst bij een mooi stuk geroosterd vlees of een rijpe kaas. Warme, volle wijn met rijpe tannines. Complex maar toegankelijk, rijk maar toch drinkbaar. En dat voor iets meer dan acht euro.

Special Price 7.60 Regular Price Sorry, your browser does not support inline SVG. 8.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2012
Productiewijze Biologisch
Alcoholpercentage 14,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 15 - 17 graden
Kenmerken
Druivensoort Monastrell
Biologisch sinds 1997
Keurmerk(en) EU Keurmerk, SHC Agricultura Ecologica
Land van herkomst Spanje
Regio Alicante
Wijnhuis La Bodega de Pinoso

Gegevens

Meer over deze wijn

Dit is een wijn uit de toplijn van La Bodega de Pinoso. Deze Pinoso Clasico Crianza is daarbinnen het "instapmodel", de 1932 is de absolute topwijn van deze coöperatie. La Bodega de Pinoso is een coöperatie van wijnboeren die haar boeren aanspoort om over te stappen op biologische landbouw.

Steeds meer wijnboeren doen dat, temeer omdat de omstandigheden in Alicante perfect zijn voor biologische teelt: het klimaat is droog en het aantal ziekten en schimmelinfecties daardoor laag. Waarom zou je überhaupt bestrijdingsmiddelen moeten of willen gebruiken in zo'n regio?

Over het wijnhuis

La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coöperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij de coöperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken. Deze wijn is, uiteraard, volledig bio.

De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!

De druiven en de streek

De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De leden van cooperatie koesten hun druif, de Monastrell. Een druif die licht kruidige wijnen oplevert, altijd mooi bij geroosterd vlees.

Reviews

Pinoso Clasico Crianza DO BIO
Sterren