Let op! Wij zijn met vakantie. Je bestelling wordt maandag 29 juli verstuurd.

Wijnen

Pizzolato Prosecco Asolo DOCG BIO

Delicate prosecco met een aangename fijne mousse, beetje appel en een vleugje perzik. Droge, bleekwitte wijn die aangenaam tintelt op je tong. Ingetogen, niet uitbundig. Elegant en verfijnd met mooie balans tussen het zoet en de frisse zuren. Charmant als aperitief en lichte gerechten.

8.90
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2018
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 10,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Druivensoort Prosecco
Kenmerken
Lekker bij Aperitief en lichte gerechten
Biologisch sinds 1991
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja
Wijnhuis La Cantina Pizzolato

Gegevens

Meer over deze wijn

Deze Prosecco is een zogenaamde “frizzante”, oftewel een half mousserende wijn. De tweede gisting geschied in afgesloten vaten waardoor het koolzuurgas in de wijn oplost. Deze biologische Prosecco komt uit Valdobbiadene, een van de twee Proseccogebieden die de herkomstbenaming DOCG mogen dragen (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Italiaanse wijnen met een dergelijke “goedkeuring” zijn trouwens makkelijk te herkennen aan het labeltje rond de hals.

Deze wijn is geschikt voor veganisten. (Voorheen verkocht onder de naam Pizzolato Prosecco Valdobbiadene, nu Pizzolato Prosecco Asolo. Dezelfde wijn, andere naam. Ter info.)

Over het wijnhuis

Sinds 1991 is La Cantina Pizzolato, zoals het domein officieel heet, biologisch gecertificeerd. Het ligt iets ten noorden van Treviso in Veneto. De familie Pizzolato heeft het domein al vijf generaties in eigendom en het wordt nu bestierd door Settimo Pizzolato. De wijngaarden beslaan zo’n 58 hectaren.

Reviews

Pizzolato Prosecco Asolo DOCG BIO
Sterren