Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Pizzolato Prosecco Violette Frizzante BIO
Deze biologische rosé prosecco geurt en smaakt zachtjes naar aardbei, appel en pompelmoes en perzik. Heeft een zachte mousse zoals het een frizzante betaamd. Het fruit houdt de zuren mooi in balans. Droog en knisperend, met lange afdronk. Goed koud drinken als aperitief, bij een zomerse lunch, lichte vis en salades.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2017 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 11% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Druivensoort | Glera, Raboso |
Lekker bij | Goed koud drinken als aperitief, bij een zomerse lunch, lichte vis en salades. |
---|---|
Biologisch sinds | 1991 |
Keurmerk(en) | BIO |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Veneto |
Geschikt voor veganisten? | Ja |
Wijnhuis | La Cantina Pizzolato |
Gegevens
De druiven en de streek
Prosecco is niet alleen de naam van de wijn, maar de term wordt ook voor druif waarvan hij gemaakt wordt gebruikt. Eigenlijk heet die druif Glera. Het is een witte, lichte druif met weinig suikers. Uitermate geschikt voor mousserende wijnen dus. De Glera is met name aangeplant in Veneto.
Deze Pizzolato heeft haar roze kleur verkregen van de Raboso druif. Ook zo’n typisch Italiaanse druif, maar nu blauw. De verhouding is 95% Glera, 5% Raboso.

Over het wijnhuis
La Cantine Pizzolato is sinds 1991 biologisch gecertificeerd. Daarvoor werd op soortgelijk wijze gewerkt, zoals bij veel Italiaanse wijnhuizen het geval is. Het is een familiedomein, al vijf generaties in handen van de familie Pizzolato. Het domein ligt in Treviso nabij Veneto.