Een lekker kerstpakket of relatiegeschenk? Bestel online of neem contact op!

Wijnen

Giol La Perla Frizzante Rosato BIO

Roze bubbels, dat is voor meisjes, toch? Alle heren die dit denken doen zichzelf tekort, want dit is een heerlijke lichte bubbel. Perfect bij schaal- en schelpdieren. En dat is best mannelijk eten toch? Een goed aperitief, dat is deze wijn ook. Heeft een hint van kersen en een lekkere fruitige neus. Het subtiele bubbeltje maakt het helemaal af!

7.25
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal geen jaartal
Productiewijze Biologisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 11%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 10 - 12 graden
Druivensoort Merlot, Raboso
Kenmerken
Lekker bij Lekker bij seafood en kip
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Zomerse wijn met een zacht bubbeltje. Lekker ongecompliceerd glas wijn met een subtiele bubbel. Als een witte wijn niet voldoet bij je gerecht, dan moet je deze eens proberen. Succes gegarandeerd!

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Merlot. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol La Perla Frizzante Rosato BIO
Sterren