Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Giol Vespa Merlot Rosato BIO
Sappige Merlot rosé! Drinkt echt heel gevaarlijk lekker weg. Snort lekker voort als een Vespa scooter: haar in de wind, glas aan je lippen, volop genieten! We kochten hem per ongeluk in met het verkeerde etiket, maar eigenlijk is deze geiniger dan de gewone rosé die wij normaal inkopen.... Smaakt hetzelfde en Giol is altijd genieten!
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2017 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Schroefdop |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Druivensoort | Merlot |
Lekker bij | Makkelijk drinkbaar, lekker bij eigenlijk alles, vooral pasta's. |
---|---|
Biologisch sinds | 1987 |
Land van herkomst | Italië |
Regio | Veneto |
Geschikt voor veganisten? | Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten |
Wijnhuis | Azienda Agricola Giol |
Gegevens
Meer over deze wijn
Bij Giol zijn ze goed in internationale rassen en moderne wijntechnieken. Opvallend voor een eeuwenoud wijngoed! Ze waren als een van de eersten volledig biologisch gecertificeerd en ze maken al hun wijnen "vegan" (dus zonder dierlijke klaringsproducten) en een deel van de wijnen - deze wijn overigens niet - zijn gemaakt zonder sulfiet. Daarmee laat deze oude dame haar moderne kant zien. Deze wijn is daar een goed voorbeeld van: een moderne Merlot rose die onberispelijk is gemaakt.

Over het wijnhuis
Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."
De druiven en de streek
Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze MerlotSappi. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!
