Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
San Pietro Gavi BIO
San Pietro Gavi is een onberispelijke wijn: delicaat en mineraal met een neus van perzik en abrikoos. Complex en intrigerend net als zijn rode broer. Dit jaar iets voller dan voorgaande jaren, maar nog steeds volslank. Ze laat zich niet snel kennen, maar ze laat je ook niet snel meer los. Een meer dan uitstekende wijn voor bij rauwe vis, sushi en schelpdieren. Ook zonder seafood een ware koningin.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2018 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch-dynamisch |
Alcoholpercentage | 12% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Druivensoort | Cortese |
---|---|
Land van herkomst | Italië |
Regio | Piemonte |
Classificatie | DOC (Denominazione di Origine Controllata) |
Wijnhuis | Tenuta San Pietro |
Gegevens
Meer over deze wijn
San Pietro Gavi laat zien hoe verfijnd Gavi kan zijn. Het is Piemonte op zijn best. Het wijngoed Tenuta San Pietro ligt vlakbij Allessandria. Bij San Pietro gaan ze alleen voor het beste: in de wijnkelder, want de wijnstokken worden vertroetelt met biodynamische preparaten en werkwijzen, en in het bijbehorende hotel, want dat draagt maar liefst vijf sterren. Deze Gavi maakt die sterallures meer dan waar.

Over het wijnhuis
De wijngaarden van Tenuta San Pietro liggen op historische grond, midden in de DOCG Gavi gebied, op de heuvels van Piemonte 300 meter boven zeeniveau. Er heerst een perfect microklimaat door de heuvels aan de ene kant en de zee aan de andere kant. Het wijngoed herbergt niet alleen 60 hectare wijngaard, maar ook een 5-sterren resort. Ja, bij San Pietro gaan ze altijd voor de top.
Dat komt ook tot uiting in hun keuze voor een biologisch-dynamische werkwijze (geen BD keurmerk overigens). Men is er van overtuigd dat je voor een echt levendige wijn een echt levendige wijnrank, en dus wijngaard, moet hebben. En dus wordt er extreem veel aandacht besteedt aan het bodemleven.