Wij gebruiken cookies om je bezoek prettiger en beter te maken. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Voor meer informatie verwijzen we je naar ons privacy- en cookiebeleid..
Vaccaro Nero D'Avola BIO
Typisch Siciliaans rood. Vaccaro Nero D'Avola is een warme, kruidige wijn met een mooie body. Een wijn niet flauw doet met zuren en tannines, maar juist daardoor is dit een goede eetwijn. Bij pasta en vlees met mediterrane kruiden is dit een goede combi. Een biologische Nero D'Avola met een mooie body, donker fruit en prima lengte. Niet te koud drinken, want hij komt van een warm eiland... Een graadje of 18 is mooi.
- Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
- 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
- Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70
Kenmerken
Jaartal | 2017 |
---|---|
Productiewijze | Biologisch, Veganistisch |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Flesinhoud | 0,75 liter |
Afsluiter | Kurk |
Serveertemperatuur | 14 - 16 graden |
Druivensoort | Nero D'Avola |
Lekker bij | kruidige pasta's en vleesgerechten |
Keurmerk(en) | EU Keurmerk |
---|---|
Land van herkomst | Italië |
Regio | Sicilië |
Classificatie | IGT (Indicazione Geografica Tipica) |
Geschikt voor veganisten? | Ja |
Bijzonderheden | Deze wijn is geschikt voor veganisten. |
Wijnhuis | Azienda Vaccaro |
Gegevens
Meer over deze wijn
Deze Vaccaro Nero D'Avola kreeg geen houtopvoeding, alleen maar roestvaststaal. Daardoor behoud de wijn haar fruitige bessentonen en 'open' karakter. Er gaat niks verscholen achter een laagje hout, dit is puur druivensap. De wijn rijpt voor twee maanden in stalen vaten, waarna hij direct op fles gaat. .

Over het wijnhuis
Sinds 1970 maakt Vaccaro wijnen op Sicilië. Het is een familiebedrijf, dat naast reguliere wijnen steeds vaker kiest voor de biologische methode. Deze wijn is afkomstig uit reeds omgeschakelde wijngaarden en is gecertificeerd biologisch.
De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 tot 350 meter boven zeeniveau en zijn rond 1985 aangeplant. Het microklimaat in de wijngaarden maakt dat de druiven langzaam rijpen en hun frisse, fruitige tonen goed behouden.
De druiven en de streek
Nero D'Avola en Sicilië, ze houden van elkaar. Nero D'Avola is dé rode druif op het vulkanische eiland, want juist die vulkanische bodem van de Etna is zo geschikt voor de Nero D'Avola. Deze versie toont aanwezige tannines en stevige zuren, maar voor wie 'doorbijt' opent zich een met veel lengte, warmte en een mooi rond mondgevoel.
