Weingut Eymann

Weingut Eymann
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

1 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst
per pagina

1 Resultaten

Van laag naar hoog sorteren

Weingut Eymann uit het Duitse Pfalz werkt sinds 1983 op biologische wijze. Het is een echt familiebedrijf: er wonen letterlijk drie generaties onder hetzelfde dak. Eymann bestierd een wijngoed van 15 hectare. Het gros van het oppervlak wordt ingenomen door Riesling (zie de wijn hieronder), maar er staat ook Cabernet Cubin, Dornfelder, Pinot Noir, Pinot Blanc, Gewürztraminer, en Grauburgunder aangeplant.

Een gezonde bodem is volgens de familie van levensbelang, want “leven kan alleen komen van wat levend is”. De ondergroei (onkruid) in de wijngaarden mag blijven staan en ze gebruiken biologische preparaten van kruiden en steengruis om de wijnstokken gezond te houden. Alle wijnen zijn gecertificeerd door het Duitse instituut Naturland.

Naast rode en witte wijn, maakt Eymann ook mousserende wijn en een zogenaamde Trockenbeerenauslese (TBA), een zoete witte wijn die ontstaat door gebruik van druiven die “edele rotting” hebben ondergaan. Je kunt het domein bezoeken en eventueel een hapje eten in het eigen wijnrestaurant.

Weingut Eymann
Ludwigstraße 35
D-67161 Gönnheim
www.weinguteymann.de