Wijn zonder sulfiet

Giol Pinot Grigio No Sulphur Added BIO

Yes! We hebben er weer eentje: een witte wijn zonder sulfiet. Witte wijnen zonder toegevoegd sulfiet zijn een zeldzaamheid en de smaak wijkt soms flink af van een gewone witte wijn, maar niet bij deze pinot grigio van Giol. Dit is gewoon Pinot Grigio, maar dan zonder sulfiet. Geurt naar perzik en abrikoos, gedroogd hooi en is lekker crispy en fris van smaak met het typische pinot grigio amandeltje op het eind. Heel fijn!

8.49
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Nieuw Nieuw
Jaartal 2017
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 12,5%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 8 - 10 graden
Kenmerken
Druivensoort Pinot Grigio
Lekker bij gegrilde groenten, gegrilde vis, ham met meloen
Biologisch sinds 1987
Land van herkomst Italië
Regio Veneto
Geschikt voor veganisten? Ja, deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Azienda Agricola Giol

Gegevens

Meer over deze wijn

Witte wijn zonder sulfiet is een vak apart. Witte wijn heeft de neiging snel te verkleuren en dus wordt er sulfiet (zwavel) toegevoegd als conserveringsmiddel. In wit zit meer sulfiet dan in rood. Omdat niet iedereen even goed tegen sulfiet kan laten wijnmakers de sulfiet ook wel eens weg. Dat kan alleen wanneer een wijngaard zeer schoon werkt en goed, gezond fruit heeft. Je krijgt een meer open, "naakte" wijn, want de sluier van sulfiet is weg. Zo ook bij deze Giol Pinot Grigio NSA (no sulphur added) zonder toegevoegde sulfieten. 

Over het wijnhuis

Giol is een eeuwenoud wijnhuis uit Venetië, Italië. Sinds 1427 (!) wordt er al wijn gemaakt door de familie Carraro. Het wijngoed is vernoemd naar een van de voorvaderen, commandeur Giovanni Giol. De wijngaarden liggen rondom een ronduit prachtig paleis, Castello Papadopoli, dat ook in bezit is van de familie. Toen ik (Frank) de huidige eigenaar Vittorio Carraro feliciteerde met zijn optrekje trok hij een wenkbrauw op. "Ja, heel mooi, maar ook heel duur in onderhoud. Maar het is erfgoed en het is onderdeel van onze rijke historie, dus het blijft in de familie."

De druiven en de streek

Veneto (Venetie) is de wijnstreek van de mousserende proseccowijnen. In de laag gelegen, vlakke gedeelte, wordt de goedkopere prosecco geproduceerd. Op de helling worden de betere wijnen gemaakt. Giol heeft mooie percelen ter beschikking en ze maken wijn van bekende internatiole druivenrassen zoals deze Pinot Grigio. Alle wijnen zijn biologisch gecertificeerd en vegan en Giol heeft het maken van wijnen zonder sulfiet als derde specialisme aan haar activiteiten toegevoegd. Verwacht dus snel meer sulfietvrije wijnen van dit domein, wij zullen ze deze kant ophalen!

Reviews

Giol Pinot Grigio No Sulphur Added BIO
Sterren