Wijnen

Stellar Organics Merlot No Sulphur Added BIO

Een heerlijke Merlot uit Zuid-Afrika. Een biologische wijn, die tevens fairtrade gecertificeerd is en ook nog eens zonder toevoeging van sulfiet! Puur natuur en 100% eerlijk dus. Mooi rood van kleur met veel bessenfruit in de geur en een vleugje vanille. Zacht van smaak; een mooie combinatie van rijp bessenfruit, gedroogde pruim en ronde tannines waarin de typische Merlot druif mooi naar voren komt. Heeft duidelijk veel zon op zijn bol gehad, maar is tegelijk ook fris en goed sappig.

7.25
Niet op voorraad
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2019
Productiewijze Biologisch, Veganistisch, Zonder sulfiet
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Schroefdop
Serveertemperatuur 16 - 18 graden
Druivensoort Merlot
Kenmerken
Lekker bij Diner, curry’s, kaas, flink grof boerenbrood
Land van herkomst Zuid-Afrika
Regio West Kaap
Geschikt voor veganisten? Ja
Bijzonderheden Geschikt voor veganisten. Geen sulfiet toegevoegd
Wijnhuis Stellar Organics

Gegevens

Meer over deze wijn

Wijn zonder sulfiet. Verder ook biologisch én fairtrade. Dat is ook opvallend. Sulfiet? Wat was dat ook al weer? Sulfiet wordt aan wijn toegevoegd om deze te beschermen tegen zuurstof en oxidatie te voorkomen. De wijn wordt zodoende langer houdbaar en kan beter tegen een stootje. (In wijn zit overigens van nature een klein beetje sulfiet, dus deze wijn is niet helemaal zonder sulfiet.)

Deze puur natuur wijn drinkt lekker weg bij het diner en smaakt ook goed bij curry’s en kaas met een flink stuk boerenbrood.

Over het wijnhuis

Dit Zuid-Afrikaanse bedrijf is zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd. Vooral dat laatste springt in het oog, want zoveel fairtrade wijn is er nog steeds niet. Het is een privaat bedrijf dat deels in handen is van de werknemers. Zij bezitten samen 50% van Stellar Agri (een fruitbedrijf) en 26% van de wijnkelder.

Het bedrijf garandeert een minimuminkomen voor de ‘werkers’ en zorg verder voor onderwijs en trainingen en zelfs voor woon- en leefruimte. Ieder gezin heeft verder een laptop gekregen waarmee ze ook computercursussen kunnen volgen.

Wijn zonder sulfiet

Dudley Wilson, wijnmaker bij Stellar Organics, is van mening dat sulfiet dankzij moderne productietechnieken veel minder noodzakelijk is geworden, aangezien de hygiëne bij het vinificatieproces sterk is verbeterd. Door gebruik van gezonde Merlot druiven is extra sulfiet volgens hem niet nodig.

Biologische wijnbouwers voegen over het algemeen al minder sulfiet toe dan hun gangbare collega’s. En bij Stellar Organics doen ze het bij deze wijn dus helemaal niet. Wel worden de flessen bij het bottelen vacuüm gezogen, waarbij de zuurstof wordt vervangen door stikstof. Dit voorkomt oxidatie in de fles. Proef je niks van.

Reviews

Stellar Organics Merlot No Sulphur Added BIO
Sterren