Wijnen

Zero Puro Landae Pinot Grigio Rosé BIO

Niet schrikken, deze natuurwijn toont anders in je glas dan je gewend bent van een witte wijn of een rosé. Want ja, wat is het nu, rosé of wit? De Zero Puro Landae Pinot Grigio laat zich niet echt makkelijk classificeren. De wijn toont roestbruin-oranje-rosé in je glas, hij geurt naar rood fruit en blijft moeiteloos overeind als dinerwijn. Spannend glas, voor avontuurlijke wijndrinkers, dat is duidelijk! Maar waag je er eens aan en ontdek dat er ook zoiets bestaat als "orange wine". 

Aanbiedingsprijs 10.49 Normale prijs Sorry, your browser does not support inline SVG. 14.95
Direct uit voorraad leverbaar
  • Voor 16:00 besteldDezelfde dag verstuurd
  • 100% Bio 100% LekkerGrootste aanbod biowijnen
  • Gratis verzendingBij bestelling vanaf €70

Kenmerken

Kenmerken
Jaartal 2016
Productiewijze Biologisch-dynamisch, Veganistisch
Alcoholpercentage 13%
Flesinhoud 0,75 liter
Afsluiter Kurk
Serveertemperatuur 14 - 16 graden
Druivensoort Pinot Grigio
Kenmerken
Lekker bij diner, vis (dit wijn met structuur!)
Land van herkomst Italië
Regio Abruzzo
Geschikt voor veganisten? Ja
Bijzonderheden Deze wijn is geschikt voor veganisten
Wijnhuis Cantina Orsogna

Gegevens

Meer over deze wijn

De Pinot Grigio voor deze Zero Puro Prismae groeien in de Abruzzen op grond van Cantina Orsogna, een wijncoöperatie met zo'n 600 wijnboeren uit de Abruzzen. Daar werken ze op biologisch-dynamische wijze, dus op holistische wijze: zij zien de wijngaard als onderdeel van de kosmos (wat hij natuurlijk ook gewoon is....) en passen daar hun werkwijzen op aan.

Wie dit zweverig vindt moet zijn schroom opzij zetten. Laat deze wijn spreken, het een een prachtig voorbeeld van een "vin nature", een wijn die helemaal zonder kunstmatige aanpassingen tot stand is gekomen, dus ongefilterd, geheel op basis van wilde gisten, natuurlijke sulfieten en spontane vergisting. Doorsnee? Nee. De moeite waard? Zeker!

Over het wijnhuis en de druif

Lunaria is een coöperatie van diverse BD wijnboeren. Ze werken samen in de wijnkelder en brengen hun wijnen onder één merk op de markt. Lunaria komt uiteraard van "maan", een belangrijk hemellichaam binnen de BD-beweging.

Pinot Grigio levert meestal witte wijnen op, soms wit met een zweempje roze, maar oranje? Dat is nieuw. Dit is een oranje wijn en je zult merken dat orange wijn een hapje eten kan hebben. Wit met tannine en met structuur. Of is het nou rosé? Laten we het bij "orange wine" houden. Voor wie durft...

Reviews

Zero Puro Landae Pinot Grigio Rosé BIO
Sterren